FÉMKREATÍV

KORLÁT
amit mi gondolunk róla

Az emeletek, teraszok, lépcsők nélkülözhetetlen elemei a korlátok. Egyrészről mert védelmet nyújtanak a magasból történő leeséssel kapcsolatban, másrészről mert keretezik a térben, dekorálják azt a lépcsőt, teraszt, galériát, ahová funkciójukból adódóan kerülnek. 

A korlátok teljesen szabad kezet adhatnak a tervezői fantáziának. Készülhetnek üvegből, fémből fából, vagy ezek kombinációiból is.

A korlát számunkra több mint védelem: dekoráció, esztétikum, dísze a térnek, ahová kerül.

Kültéri és beltéri korlátokkal egyaránt foglalkozunk.

Korlát

A házon kívül és belül

Legyen szó kültéri vagy beltéri korlátról tudnunk kell, hogy mi a célunk vele. Szeretnénk, ha domináns lenne a térben, vagy az a célunk, hogy minél kevésbé legyen észrevehető.

Más és más szempontokat kell figyelembe vennünk ha beltéri illetve kültéri korlátról van szó.

Beltéri korlátok esetén leggyakrabban lépcsőknél alkalmazzuk a korlátokat, illetve térelválasztó elemként, amikor a lépcső nyílásának védelmében alkalmazzuk. Itt azt igazán szabad kezet a funkció a megjelenésnek! Tervezhetünk alig észrevehető, vékony, kecses darabokat, de a pálcás,  plafontól a padlóig érő dekoratív térelválasztó is gyakori választás. Készülhet fából, fémből, de üveggel is kombinálható. Gipszbeton lépcsők esetén is szívesen tervezünk, gyártunk a térbe harmonikusan illeszkedő lépcsőkorlátot.

Kültéri korlátok esetén semmiképp nem szabad figyelmen kívül a hagyni a házon már meglévő dekorációs elemek jellegét, a ház adott stílusát. De gondolnunk kell arra is, fontos-e számunkra, hogy a korlát akadályozza a belátást, avagy az legfontosabb számunkra, hogy szinte ne is érzékeljük jelenlétét. Ezek az igények már nagyban meghatározzák a kivitelezés anyagát is.  

A legcélszerűbb, ha már az építkezés megkezdése előtt szakmebre tanácsát kérjük ki. 

Az összegyűjtött tapasztalat és szaktudás nem csak lerövidíti a kitalálás időszakát, de a végeredményt tekintve, a buktatók, fölösleges kiadások elkerülését, költséghatékonyabb. is. Sok problémára a szakmeber rögtön tudja a választ. Több mint 15 éve foglalkozunk korlátok, lépcsők, egyéb házdekorációs elemek tervezésével és kivitelezésével. Bízhat szakértelmünkben!

Kapcsolódó termékeink

Amit mi gondolunk

Már a tervezési folyamat legelején érdemes szakértő véleményét kikérni a dizájnnal kapcsolatban.

Amennyiben nem rendelkezik lakberendezővel mi is tudunk ajánlani, aki ötleteivel tapasztalatával nemcsak leveszi a válláról a nehézségeket, de új megvilágításba helyezheti korábbi elképzeléseit. Amennyiben belevág a korlát, esetleg lépcső cseréjébe nem árt,  sőt kiváltképp hasznos lehet, ha szakember véleményét kérve nem éri meglepetés a végeredményt illetően. Kis dolgokkal, apró ötletekkel óriási változásokat lehet elérni!

Stúdió Balásy – Lakberendezés és építészet

MILYEN ANYAGBÓL LEGYEN A KORLÁT?

A fémkorlát előnyei

A fémkorlátok különleges dekorálási lehetőségük, egyedi megoldásaik miatt különösen közkedveltek. A fémkorlátok egyik közkedvelt fajtája az alumíniumból készült korlát, ami számtalan előnnyel rendelkezik a vas vagy rozsdamentes acél korlátokkal szemben. mivel nem szükséges 1-2 évente újrafesteni őket mint a vas vagy akár a fa korlátokat.

Az üvegkorlát előnyei

Mivel kevesebb a látszó szerkezet így akadálytalan kilátást biztosít kertjére vagy a környező panorámára, ugyanakkor védelmet is gyújt az erős szelekkel szemben. Teljesen biztonságosak, még a minimális tartószerkezettel rendelkező pontmegfogásos típusok is. Üvegkorlátja készülhet még oszlopos és lapmegfogásos kivitelben is.

Egyedi gyártású

Termékeink

Kültéri korlátok

A kültéri korlát letisztult alakjával, és az adott környezethez illeszkedő dizájnjának köszönhetően a ház egyik éke lehet.

Beltéri korlát

A beltéri korlátnak a lépcső részeként szervesen kell, illeszkednie mind a lakás stílusához, mind pedig a tervezett vagy meglévő berendezési tárgyak jellegéhez.

Amire büszkék vagyunk

Legutóbbi munkáink

Vegye fel velünk.a kapcsolatot!

Hívjon, vagy írjon nekünk, hamarosan jelentkezünk!

  Szekeres András

  ügyvezető

  Fémkreatív Kft.

  1171 Budapest, Lemberg utca 107.

   +36 70 948 9500

  A témával kapcsolatos írásaink

  No related posts.