Csigalépcsők

Egy helytakarékos lépcsőmegoldás, ami egyben egy különleges térdekorációs elem.

Ezt a lépcsőtípust akkor célszerű választanunk, ha rendkívül kis hely adott a lépcső megvalósításához. A csigalépcső  illik a klasszikus, de a modern dizájn elemekkel meghatározott lakásstílushoz is.

A csigalépcső készülhet függesztett rendszerrel, vagy fémszerkezetre építetten. A függesztett rendszerű lépcső öntartó szerkezettel rendelkezik, alátámasztást nem igényel, ennek köszönhetően formája nyitott, légies.
Amennyiben ezt a lépcsőtípust választjuk,  lépcsőnk már önmagában egy kiemelt dizájn elem lesz a térben, amit kivitelezési meghatározottságai csak fokozni tudnak. A csigalépcső készülhet rendkívül széles anyag – szín – forma variációs lehetőségekkel. A hozzá illő korlát lehet  fából, fémből, üvegből, vagy akár ezek kombinációjából is. A csigalépcső korlátja lehet egyszerű ívelt, de akár szegmentált is.

Csigalépcső

A siker titka a tervezésben rejlik

Matematikai képletek és a szakma szabályai vannak segítségünkre abban, hogy a legmegfelelőbb lépcsőtípust választva kényelmes és biztonságos lépcsőt tervezzünk az otthonába. A lépcsők szabályozása szerint egy normál lakóingatlanban a lépcsőfokok minimális szélessége legalább 80 cm kell legyen.

Egy lépcső tervezésénél segítségünkre van az úgynevezett lépcsőszabály. Ez a lépcsőfokok méreteinek meghatározásában segít. Ez, az emberi átlagos lépéstávolságot veszi alapul. Ez átlagosan 60-64 cm. A lépéstávolság mellett a (2 x m) + sz képletet kell használni a lépcsőfok méretének kiszámításához.

Ebben a képletben az m: a lépcsőfok fellépő részének magassága, az sz: a lépcsőfok belépő részének szélessége, lépcsőfelületi szélessége. A szabályozás szerint a lépcsőfok fellépő magassága, azaz az “m” nem lehet nagyobb 17 centiméternél. Ez az általános eset, ettől szükség esetén el lehet térni.

A számolási  és tervezési folyamatot követően 3D-s tervek lesznek segítségére, hogy ki tudja választani a legmegfelelőbbet.

Egyéb lépcsőtípusaink

Kérdése lenne? Írja meg!

logofoot

Szekeres András

lakatos  – egyéni vállalkozó

Tel.: +36 70 948 9500

1171 Budapest, Lemberg utca 107.