FÉMKREATÍV

EGY KAPU
több mint biztonság

Alapvetően három főbb kaputípus közül választhat, melyek mindegyike kiváló megoldást nyújthat, ám mindenképp érdemes mérlegelni melyiket is válassza.  

A három főbb kapu típus az alábbi lehet:

 • nyíló kapu
 • úszó kapu
 • guruló kapu

Kapu

Amire gondolni kell

A kapu választásánál mind a funkcionális szempontok,  mind az esztétikai szempontok rendkívül fontosak.

Nem csak fontosak, de össze is függnek egymással.  Hogy milyen kaput célszerű választania azt nem csak az adott típus, és az ahhoz szükséges anyagválasztás határozza meg, hanem figyelembe kell vennie az esetleg már korábban választott házdekorációs elemeket stílusát is.

Fontos, hogy a választott kapu szerves része legyen a házon megjelenő korlátok, egyéb dekorációs elemeknek is,  és ne bontsa meg azok egységes megjelenését.

Bármelyik megoldás mellett dönt, legyen az úszókapu, gurulókapu, egyszárnyú illetve kétszárnyú kapu, fontos tudnia, minden általunk készített kapu alkalmas a motorizációra.

Automatizálás –  a kapu motorizálása
A kapuk motorizálása a technika fejlődésének köszönhetően már nem jelent gondot, bármelyik típus motorzálható.

Hogy melyik kapura milyen motort kell felszerelni, az függ milyen anyagból készült a kapu, mekkora a mérete, a súlya, a hossza.

A motorizáció kialakítására tudunk megfelelő szakembert ajánlani, és akár a kapu beszerelésekor, de a mototrizáció kialakítása akár utólag is megoldható. 

Kapcsolódó termékeink

Amit mi gondolunk

Egyedi gyártású

Termékeink

Nyíló

A nyíló kapu egy illetve kétszárnyú kivitelben készülhet.
A nyílókapu esetében a szárny vagy szárnyak egy-egy oszlopon helyezkednek el, és  a zsanérok segítségével mozognak.

Úszó

Az úszókapu vagy lebegő kapu azaz a tolókapu egy speciális fajtája. A nevéből adódóan a kapu használat közben olyan képzetet kelt, mintha úszna, siklana a levegőben. 

Guruló

A tolókaput, vagy más néven gurulókaput akkor célszerű választani, ha a bejárat mögött nincs hely a szárnyaknak, vagy a terepviszonyok emelkedőek. 

Amire büszkék vagyunk

Legutóbbi munkáink

Vegye fel velünk.a kapcsolatot!

Hívjon, vagy írjon nekünk, hamarosan jelentkezünk!

  lakatos

  egyéni vállalkozó

  Szekeres András

  Pop-up echo park keffiyeh VHS, venmo wolf godard kogi. Tumblr street art normcore brunch hoodie, cronut wayfarers man braid.

  A témával kapcsolatos írásaink

  No related posts.