Fordulós lépcsők

Egy helytakarékos lépcsőmegoldás, ami egyben egy különleges térdekorációs elem.

A legtöbb lakótér adottságaihoz a fordulós lépcső a leginkább megfelelő megoldás, legyen szó szintek áthidalásáról vagy galéria kialakításáról. Az lépcső elfordulását húzott lapokkal, vagy pihenővel lehet megoldani. 

A pihenő a lépcsőfokok közötti vízszintes közlekedőrész. Leginkább a fordulókban szokás alkalmazni, hogy a forduló biztonságosabb legyen. A pihenő kialakításával lehet kiváltani a háromszög alakú lépcsőfokokat a fordulóban, amelyek kevésbé biztonságosak. Magas terek áthidalásakor akkor is szükség lehet pihenőre, ha egymás után már túl sok lépcsőfok következne, ez esetben a magasság teszi szükségessé a pihenő kialakítását.

Egy lépcső esetében beszélhetünk 

  • induló 
  • érkező 
  • és közbenső pihenőről.

Pihenő kialakítása beltéri lépcső esetén leginkább nem a magasság, hanem a forduló kialakítása miatt válik szükségessé. A pihenő mérete általában három lépcsőfok szélességével kell megegyezzen.
A fordulós lépcső függesztett rendszerű öntartó szerkezettel rendelkezik, alátámasztást nem igényel, ennek köszönhetően formája nyitott, könnyed, légies, ezáltal válik leginkább díszévé a térnek. 

Az egyenes lépcsőhöz hasonlóan a fordulós lépcső szintén széles anyag – szín – forma variációs lehetőségekkel építhető. A hozzá illő lépcsőkorlát készülhet a lépcsőhöz fából, fémből, üvegből, vagy akár ezek kombinációjával is.

Fordulós lépcső

A siker titka a tervezésben rejlik

Matematikai képletek és a szakma szabályai vannak segítségünkre abban, hogy a legmegfelelőbb lépcsőtípust választva kényelmes és biztonságos lépcsőt tervezzünk az otthonába. A lépcsők szabályozása szerint egy normál lakóingatlanban a lépcsőfokok minimális szélessége legalább 80 cm kell legyen.

Egy lépcső tervezésénél segítségünkre van az úgynevezett lépcsőszabály. Ez a lépcsőfokok méreteinek meghatározásában segít. Ez, az emberi átlagos lépéstávolságot veszi alapul. Ez átlagosan 60-64 cm. A lépéstávolság mellett a (2 x m) + sz képletet kell használni a lépcsőfok méretének kiszámításához.

Ebben a képletben az m – a lépcsőfok fellépő részének magassága, az sz – a lépcsőfok belépő részének szélessége, lépcsőfelületi szélessége. A szabályozás szerint a lépcsőfok fellépő magassága, azaz az “m” nem lehet nagyobb 17 centiméternél. Ez az általános eset, ettől szükség esetén el lehet térni.

 

A szakmai tudásnál többet is kínálunk!

A számolási és tervezési folyamatot követően 3D-s tervek lesznek segítségére egyrészt, hogy ne csak a képzeletére kelljen hagyatkoznia a végeredmény tekintetében, másrészt, hogy ki tudja választani az Ön számára legmegfelelőbb megoldást.

Egyéb lépcsőtípusaink

Egyedi megoldást szeretne?

Legyen szó bármilyen lépcsőről, írja meg elképzeléseit a stílus, a kivitelezés jellegét illetően, amelyet 3 egyszerű munkafázis követ.

  1. Felveszem Önnel a kapvcsolatot, és egy személyes, vagy online egyeztetés alkalmával megbeszéljük a részleteket.
  2. Ezt követi a felmérés a tervezés, majd tervek elfogadásának folyamata.
  3. Az elfogadás és előlegfizetés után következik a kivitelezés, melyet az átadás és örömteli használatbavétel követ.

Az ötlettől a megvalósulásig!

  • Tervezés
  • Kivitelezés
  • Szerelés

Kérdése lenne? Írja meg!

Fémkreatív Kft.

Szekeres András

ügyvezető

Fémkreatív Kft

Tel.: +36 70 948 9500

1171 Budapest, Lemberg utca 107.